בוררות

הליך הבוררות הינו הליך אשר על הצדדים להסכים לו. בוררות מהווה מנגנון לפתרון סכסוכים עתידיים במקרה של מחלוקת. לרוב הצדדים קובעים בהסכמים אשר בהם התקשרו, תניית בוררות. ישנם מקרים בהם עצם החברות בגוף אשר במסגרת תקנונו קיימת תניית בורורת, מהווה הסכמה להליך זה. תניה זו לרוב קובעת כי במקרה של מחלוקת יופנו הצדדים לבוררות ויש שנקבעים תנאים נוספים הנוגעים לזהותו של הבורר, סדרי הדין בבוררות ועוד. את הליך הבוררות מנהל בורר, אשר מכריע בסכסוך בין הצדדים לאחר שמוצגות לו העובדות ומועלות הטענות של כל צד. לאחר מתן פסיקתו, יש לאשרה בבתית המשפט בתוך הזמן הקצוב בחוק.

בעיקרון, הכרעת הבורר הינה סופית, ככל שלא הותנה בהסכם הבוררות לעניין ערעור. המקרים בהן יבטל בית המשפט פסק בוררות מפורטים בחוק. ביטולו של פסק בורר הינו יוצא דופן, ושמור למקרים קיצוניים, בהתאם לעילות המפורטות בחוק.

להליך זה יתרונות משהוא קצר, וניתן לקבוע את הסדרי הדין אשר יחולו בו- האם להכפיף הבורר לסדרי הדין הנהוגים במשפט או לא. סופיותו של הליך זה אף היא, קצרה לרוב מאשר הליך משפטי בפני בית משפט, שכן הליכי הערעור בו מוגבלים, ככל שמתאפשרים.

הליך הבוררות נפוץ באגודות שיתופיות ובהסכמים רבים. 

יצויין כי לרוב הליך זה כרוך בעלויות, שכן להבדיל מבתי המשפט, יש לשלם שכרו של הבורר, אשר נקבע בהתאם למנגנון אותו מבקש ובהסכמת הצדדים.

פסק בוררות שאושר ע"י ביהמ"ש, דינו כפסק דין וניתן לאוכפו בהוצאה לפועל.

 

יגאל אמסלם עורך דין ובורר חבר במכון הבוררות של לשכת עורכי הדין וכן לו ניסיון בייצוג בפני בוררים.  

לפרטים נוספים מוזמנים לפנות לעורך דין ובורר יגאל אמסלם בקרית שמונה , הנותן שירותים ברחבי הארץ.